Вибираємо кращі матеріали для стін від італійських виробників: шпалери Domus Parati

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Практичність і елегантність сучасних видів шпалер для стін дозволяє використовувати їх практично в будь-якому приміщенні. Але як зробити правильний вибір, якщо кількість виробників неухильно росте, і кожна з колекцій по-своєму оригінальна?

Як правило, першочергова увага приділяється саме естетичним властивостям шпалер. Якщо ж ви ставитеся до тих, хто віддає перевагу оцінювати шпалери не тільки з естетичної, але і з практичної сторони, то італійські шпалери від компанії Domus Parati можуть стати одним з найкращих варіантів.

В перевагах і численних особливостях таких шпалер вже встиг переконатися досить велика кількість споживачів, і тепер настала і ваша черга ознайомитися з такою маркою.

Інформація про виробника

Одна з причин, що забезпечують таку високу популярність виробника – це достатньо довгий досвід виробництва. Компанія Домус Параті була створена в 1923 році, саме тому ні один з італійських конкурентів не може зрівнятися з цим виробником за досвідом і технологіями виробництва.

З перших років роботи виробники орієнтувалися на створення високоякісної продукції за справедливою вартістю, доступною широкому колу покупців. В процесі вдосконалення технологій цей принцип залишався основним, тому сьогодні шпалери такої марки займають лідируючі позиції на ринку.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Оскільки головний офіс компанії розташований в Мілані, не становить особливої праці орієнтуватися на модні тенденції і втілювати їх у власних розробках. Тому всі шпалери від компанії Домус Параті – це стильні, яскраві і цікаві полотна, що виробляють особливий ефект при використанні в інтер’єрі.

Оригінальний дизайн шпалер і широке розмаїття візерунків, а також відтінків дозволяє вибрати підходящий варіант незалежно від того, як ви вирішите оформити свою кімнату.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Лідируючі позиції компанії Домус Параті в списку найбільш популярних виробників шпалер забезпечуються завдяки використанню передових технологій. У 1939 році саме цей виробник створив перші миються шпалери. Крім того, компанія займається розробкою й створенням інших настінних матеріалів: наприклад, декоративні бордюри для стін теж були створені на фабриці цього виробника.

На сьогоднішній момент компанія входить у п’ятірку найбільших виробників шпалер в Італії і продає свою продукцію більш ніж в 40 країн. Такий успіх забезпечений завдяки відмінним експлуатаційним властивостям матеріалів.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Шпалери марки Домус Параті – це один з найкращих варіантів для тих, хто розраховує на довготривале використання декоративних матеріалів і бажає прикрасити свій інтер’єр і прикрасити його у відповідності з модними тенденціями.

Ознайомившись із особливостями продукції цього виробника, ви зможете переконатися, що кожна з колекцій відповідає всім стандартам якості і не поступається іншим європейським аналогам.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus ParatiНе знаєте, як зняти старі шпалери, щоб не пошкодити стіну? За посиланням — детальна інструкція щодо демонтажу старих полотен: впорається навіть новачок.

Читайте в цій статті про рідкі шпалери: дизайнерські рішення, фото готових інтер’єрів з оздобленням рідкими шпалерами.

Різновиди та особливості шпалер

Однією з головних особливостей таких шпалер, яка є першочерговою причиною вибору, вважається величезна різноманітність тематик, візерунків і кольорів. Шпалери Домус Параті гармонійно впишуться в інтер’єр будь-якої спрямованості: класичний, хай-тек, етнічний і багато інші стилі відмінно доповнюються тематичними шпалерами від італійського виробника.

Домус Параті випускає кілька видів шпалер на різній основі. Паперові шпалери створюються за рахунок щільної пресування матеріалів, в результаті чого утворюються тонкі полотна з високими показниками міцності. Що стосується вінілових і флізелінових шпалер, то вони теж характеризуються високою якістю, а спінена структура дозволяє створювати рельєфну поверхню.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Порада: для створення стильного інтер’єру можна придбати рельєфні шпалери від компанії Домус Параті, що імітують різні натуральні матеріали: кераміка, мармур, шкіру, дерево, штукатурку та багато інших.

Серед позитивних властивостей шпалер марки Домус Параті також можна виділити наступні:

  • стійкість до механічного впливу і довговічність використання;
     
  • простота наклеювання і зняття з поверхні;
     
  • стійкість фарб, які не жовтіють і не вигорають під впливом сонячних променів;
     
  • шпалери не деформуються під впливом клею, пари, вологи і не рвуться від власної ваги;
     
  • не притягують пил і не вбирають неприємні запахи;
     
  • легко очищаються від плям і спокійно переносять вплив миючих засобів;
     
  • завдяки щільній структурі такі шпалери здатні приховувати деякі недоліки поверхні;
     
  • відносяться до екологічно чистих матеріалів і не виділяють шкідливі речовини;
     
  • мають дихаючими властивостями завдяки наявності мікропор.

Незважаючи на те, що основна спрямованість колекцій – це класика, при правильному доборі сюжетів можна вдало перетворити навіть сучасні стильові напрями. Гармонійна передача кольору шпалер, а також оригінальні малюнки абстрактного, рослинного, геометричного характеру та інших тематик стануть головною особливістю вашого інтер’єру.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Порада: вибираючи шпалери такої марки, заздалегідь продумайте, в якому приміщенні вони будуть наклеєні. Наприклад, в приміщеннях з високою вологістю не рекомендується клеїти паперові шпалери, а в кімнатах з постійними протягами – вінілові.

Залежно від особливостей виробництва шпалери від цього виробника можна розділити на дві основні категорії: шовкографію і спінений вініл. Шовкографія характеризується використанням блискучих відтінків, що створюють ефект перламутру на поверхні. Такі властивості забезпечуються завдяки технології створення невеликих насічок.

При цьому на дотик шпалери нагадують шовкову тканину, а тому чудово підійдуть для прикраси вітальні або спальні. Спінений вініл забезпечує створення рельєфної фактури. Імітують властивості таких шпалер дозволяють підібрати гармонійний сюжет до абсолютно будь-якого стилю і матеріалів.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus ParatiХочете зупинити свій вибір на стеклообоях Велтон? Дізнайтеся необхідну інформацію про властивості і особливості склошпалер цієї марки.

Дивіться тут підбірку фото з вініловими шпалерами на паперовій основі.

Докладно про клей для тканинних шпалер читайте за адресою: https://ru-remont.com/steny/oboi/tekstilnye/tehnologiya-poklejki-uhod.html

Як зробити правильний вибір

Всі шпалери з колекцій компанії Domus Parati оформлені таким чином, що здатні гармонійно вписатися в будь-який інтер’єр. Тим не менш, при виборі відповідного варіанту все ж необхідно враховувати деякі особливості. Перш за все, слід орієнтуватися на розміри кімнати, яку ви плануєте прикрасити. У колекціях присутні як темні, так і світлі відтінки, які надають різний вплив на сприйняття інтер’єру.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Так, наприклад, світлі і теплі кольори на шпалерах будуть візуально розширювати обмежений простір, в той час як темні відтінки будуть створювати відчуття тісноти і невеликої площі приміщення.

Оскільки виробники орієнтуються в особливостях сприйняття малюнків і враховують, що такі шпалери будуть використовуватися в інтер’єрах будь-якого типу, у колекціях можна відшукати не тільки однотонні шпалери, але і варіанти з візерунками великого і дрібного розміру, вертикальними смугами (які, до речі, візуально піднімуть рівень стелі), хвилями, квітами і геометричними фігурами.

Порада: вкрай важливо враховувати освітлення кімнат, оскільки яскравість світла по-різному впливає на сприйняття відтінків настінних матеріалів. Надмірно світлі орнаменти на шпалерах будуть губитися на освітленому тлі, а похмурі відтінки, навпаки, вимагають наявності додаткових джерел світла.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

Всі колекції відрізняються один від одного не тільки особливостями передачі кольору і візерунками, але і вартістю рулонів:

  • колекція Tosca – це класичні орнаменти у вигляді квіткових і геометричних композицій в бежевих, синіх, сірих, червоних і зелених відтінках, вдало поєднують світлі і яскраві тони в одному сюжеті. Вартість – від 2900 до 5800 рублів;
     
  • для шпалер Naturae характерна наближеність до природної тематики, яка проявляється в тематичних сюжетах (листках, пелюстках, квіткових візерунках) або у використанні теплих натуральних відтінків на підходящою за стилем, фактурою. Ціна – від 1775 до 4100 рублів;
     
  • шпалери Imagine – уособлення сучасного стилю. Цікаві квіткові орнаменти, хвилі, геометрія і абстракція в яскравих тонах дозволяють передати модні тенденції в дизайні і продемонструвати інтерес власника до сміливих рішень в інтер’єрі. Вартість — близько 3740 рублів за рулон;
     
  • Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

  • колекція Bottega Tessile відрізняється використанням яскравих і насичених відтінків, відображених у великих візерунках на рослинну та абстрактну тематику. Імітація шовку та інших текстильних матеріалів дозволяє використовувати такі шпалери для прикраси житлових кімнат. Середня ціна складає від 3625 рублів;
     
  • колекція Arcadia представлена полотнами з вертикальними смугами, рослинними візерунками, а також зображеннями, що нагадують фрески з пейзажними композиціями. Такі шпалери підкреслять особливість старовинного інтер’єру і впишуться в будь-яку кімнату, оскільки оформлені в світлих і теплих тонах, гармонійно поєднуються з будь-якими відтінками. Ціна колекції – від 3760 до 4000 рублів;
     
  • Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

  • Flandria – це колекція, здатна наповнити кімнату атмосферою природної чистоти і свіжості завдяки використанню зелених відтінків, наближених до натуральних, а також зображення композицій у вигляді листків і квітів на полотнах. Навіть однотонні варіанти з цієї колекції підкреслять в інтер’єрі потрібний ефект за рахунок глибини використовуваних кольорів. Вартість – від 3380 рублів за рулон;
     
  • Fantasy – колекція для цінителів незвичайних деталей в інтер’єрі. Оригінальні сюжети, хвилі, плавні переходи, перламутрові ефекти на полотнах – всі ці підходи до створення шпалер з колекції підкреслюють сучасний стиль таких матеріалів, а незвичайне поєднання відтінків на поверхні демонструє втілення найсміливіших фантазій та ідей в декоруванні. Ціна – від 3800 рублів за рулон.

Выбираем лучшие материалы для стен от итальянских производителей: обои Domus Parati

У 2015 році компанія випустила три нові колекції: Suite, Turandot і Supernova. Незважаючи на те, що шпалери цих колекцій тільки заполоняють ринок і ще не встигли завоювати прихильність споживачів, не виникає жодних сумнівів, що виробник в черговий раз продемонструє свій успіх.

Всі шпалери марки характеризуються поєднанням глибоких відтінків, не завжди сумісних один з одним, нестандартними абстрактними композиціями, оригінальними підходами до передачі кольору сюжетів.

Оскільки такі шпалери зовсім необов’язково використовувати для декорування всієї кімнати, вони стануть відмінним варіантом для зонування простору. Сміливе поєднання відтінків, експериментування зі способами оформлення стін такими полотнами, а також додаткове використання схожих за стилем матеріалів дозволить вам створити стильний і сучасний інтер’єр, який не залишить байдужим нікого.